Cornuri cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 11 Aug 2013 | 10470 vizualizari

 

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru sau la drum.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Pt umplutura (2 variante):
  • 1. 1/2 borcan gem de prune
  • 2. 3 linguri gem de capsuni cu 5 lingurite nuca macinata
  • Pt uns: 1 galbenus de ou + 2-3 lingurite lapte
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)

La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (de fapt in doua tavi :) ) si lasam la dospit inca 20 de minute apoi ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Pudram cornurile cu zahar pudra si servim calde sau reci. 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt tip de gem va place, dar sa nu fie foarte moale

2

Drojdia proaspata o puteti inlocui cu drojdie uscata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

T I M E A 1

12.08.2013, 21:54

multumesc fetelor ma bucur mca va plac si voua

Criss 1

13.08.2013, 14:19

Foarte faine si pufoase cornurile tale.

T I M E A 1

13.08.2013, 19:20

multumesc Criss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise